Mission - Få Lo att sova på sitt rum i sin säng!

2013-05-08 13:01:40 Lo 1-2 år
» Kommentarer(2) «


Lo har sedan sin födsel sovit väldigt bra. Våra vakna nätter går att räkna på max två händer och hon har alltid haft lätt att somna vart som helst och hur som helst.
 
Både jag och Henke har gjort vårat bästa för att det ska bli så också. Vi umgås ju mycket med familj och vänner och valde att vänja hennes från födsel att det är mycket ljud och att vi kan vara på olika ställen.
 
Lo började sova med oss då hon vad spädis, lättast så då man ammar tycker jag. När vi gick över till ersättning så började hon sova hela nätter och om jag inte minns fel så började hon sova i sin egen säng vid ca 3 månader. Sedan har det dalat lite, en period efter det sov hon med oss igen och sedan i sin egen säng. Vi har känt efter hur hon har varit och tyckt att om hon inte sover bra i sin egen säng men kanon mellan oss så finns det en anledning och det har varit självklart att hon ska få sova mellan oss ♥
 
Tror det var vid 15 månader som det blev kaos! Hon som sovit i sitt rum i sin säng blev tokledsen då vi la ner henne i sängen. Hon fick panik och vi började då med att ta bort sidan av sängen så att hon inte skulle känna sig instängd. Det blev bättre men hon ville verkligen inte sova där, så hon fick sova mellan oss. Sedan dess har vi verkligen jobbat med att få henne trygg i sin egen säng. Vissa veckor har gått bra och sedan har det börjat om från 0 igen. Jul/nyår mm gjorde det ännu svårare då det händer mkt och vi har varit hos många olika i familjen och firat.
 
Men så länge hon har fått sovit mellan oss så har hon under hela tiden sovit hela nätter och bra.
 
I Jan/feb satt vi igång på rikitgt och tog in hennes säng till vårat rum, och under natten så ställde vi den precis på sidan av våran säng så att om hon vaknade så var det bara att klättra upp. Och det har gått så himla bra. Ibland sover hon till 3 och klättrar sedan upp, några få ggr har hon vaknat när vi har lagt oss men många ggr så har Lo bara krypit upp runt 7 på morgonen, och det är ju verkligen bara såååå mysigt ♥
 
Förra veckan var det dags att göra om hennes spjälsäng till Lillasysters, så Lo har fått en ny barnsäng och den ställde vi direkt på hennes rum. Hon har verkligen älskat den från första stund och har dessutom sovit i den utan problem. Samma gäller här, någon natt har hon kommit vid 5 och någon vid 2 men hon har också sovit hela nätter i sitt rum i sin säng och det går så himla bra ♥ När hon har vaknat på natten så har hon ibland somnat om igen och igår så tussade hon bara in till oss vilket känns jättebra.

Precis vad vi ville uppnå, en trygg Lo i sin säng som såklart alltid är välkommen till våran
Älskade bästa Lo, som vi avgudar dig!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Härligt låter ungefär som.vår sov"filosofi"! Sen vi flyttade sover lova nu mer i eget rum i stor säng. Vissa nätter kommer hon intassande vid tre lägger sig mellan oss och somnar sött om andra kommer hon in.vid halv sju sju! Skönt att de är trygga och vet att mamma o pappas säng alltid finns några steg bort!

Svar: Precis :) Vill ju att de ska känna sig så pass trygga att de bara kan komma :) Så skönt att veta att det funkar för fler än oss!
Linnéa & Lo

2013-05-08 @ 15:03:50
URL: http://kompismoster.blogg.se
Postat av: Anonym

Åh vad härligt att läsa om en till familj som faktiskt tycker att det är okej att barnet sover där hen är som tryggast! Våran har också alltid sovit bra, och allra bäst i egen säng. Men i vissa perioder så har hon också varit ledsen och bara velat ligga mellan oss vilket hon då självklart har fått! Varför säga nej när ens barn bara vill ha kärlek och vara nära mamma och pappa?=) Har aldrig förstått mig på dessa anna wahlgren-metoder eller inte låta sitt barn vara nära när det uppenbarligen vill det! Som sagt, härligt att läsa=)

Svar: Säger desamma! Jättehärligt att höra! Eller hur så har vi också sagt, vill Lo ligga mellan oss så är det en självklarhet. Mestadels är det ju dessutom bara mysigt! :D Trygghet är absolut viktigast för oss och nu börjar hon känna sig lika trygg i sin egen säng som mellan oss!

kram till dig!
Linnéa & Lo

2013-05-09 @ 20:22:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback