Önskelista - Kläder

2012-11-30 16:02:38 Lo 1-2 år
» Kommentarer(2) «


 

Magbild V.15

2012-11-30 15:56:38 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(4) «


 
Dåålig kvalité, I Know men jag kommer troligtvis inte hinna ta någon annan bild förrän på Söndag och då går vi in i v.16 :) Men visst har det dykt upp en liten mage ♥ hihi
 

Julfavvon!

2012-11-30 15:54:35 Vardag
» Kommentarer(0) «


 
En av mina absoluta favoriter, speciellt vid Jul! Mmm så gott den luktar!
 

Julklappstips

2012-11-30 12:18:59 Vardag
» Kommentarer(1) «


 
Förra Julen fick Lo en sån här, bästa Julklappen ever kan jag bara säga. Lo var 6 månader och har sedan dess älskat den! Hennes motorik blev snabbt jättebra och än idag så leker hon med alla bollar som är i den :) Vill tipsa er andra om denna grymma julklapp :)
 

Fladder

2012-11-30 12:07:53 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(1) «


Åhh i några dagarna nu så har jag fått för mig att jag kan känna lilla Skorpan, igår fick jag det bekräftat och känslan är ju helt underbar ♥ Så himla mysigt och jag längtar så tills Henke också kan känna det!
 

Milkshake

2012-11-29 21:37:51 Mat & Bakning
» Kommentarer(0) «


 

A little sweetie

2012-11-29 21:06:48 Mat & Bakning
» Kommentarer(0) «


 
3 kvällar med idag har Henke varit borta sent, det suger rent sagt. Lo har dessutom haft en riktig gnällvecka med grin och ett humör jag inte ens vill tala om.. somnat sent och tjurat som en galning. Även denna kväll är samma, tack och lov fick vi äta middag hemma hos mamma/mormor & pappa/morfar så jag slapp grejja med mat :)
 
Igår mumsade vi iaf på rotsakssoppa, alltid lika gott och enkelt! :) Nu ska jag försöka sova ner lillhjärtat ♥

Syskonvagn..

2012-11-27 14:49:02 Vardag
» Kommentarer(6) «


Eftersom Lo endast kommer vara 2 då Skorpan kommer till oss så är syskonvagn ett måste för oss. Lo kommer fortfarande sova på dagarna och att gå/stå på tex en ståbräda känns inte som ett alternativ. Vi är därför ute i barnvagnsdjungeln igen och spanar.
 
Jag vill ha en smidig vagn som gärna kan göras till en singelvagn och en vagn som inte gör att ett barn måste ligga under det andra = inte se något, det är inte okej enligt mig.
Vi har ju hittat en vagn vi båda vill ha men jag tar ändå gärna emot era erfarenheter och tips på denna vagn och på andra ♥
 
 
Bugaboo Donkey ♥
 
Tyvärr så kostar ju Donkeyn en hel del men samtidigt så vill jag och Henke kunna vara ute med båda barnen utan att det blir ett besvär. Sedan är det ett sjukt stort plus att den går att göra till Singelvagn, då behöver det inte vara klumpigt alls då man är ensam med någon av barnen. Att vagnen är sjukt snygg också gör ju inget.
 
Lo har provsuttit den och hon sitter bra och har en bra bit kvar i den :)

Jul 2012

2012-11-27 14:37:16 Vardag
» Kommentarer(0) «


 
På söndag är det första Advent, ska bli så himla mysigt att få pynta lite i lägenheten. Har smygstartat idag lite, men insåg snabbt att vi behöver lite mer. Jag är absolut ingen julpynttjej men lite måste man ha och iår har vi ett till rum att pynta :) Förra Julen så var Lo's rum ett skräprum fullt i skit och massa möbler mm
 

100 dagar, Pojke eller Flicka?

2012-11-27 12:05:03 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(15) «


 

F5

2012-11-26 18:00:39 Bloggdesign
» Kommentarer(2) «


 
Nytt här hos oss ♥ Ännu inte helt klart men eftersom våran dator måste få ett nytt kylfilter (eller vad det nu kallas) så har jag inte så mycket tid på mig.. :P haha
Men det var iaf på tiden med lite nytt och jag har saknat det rosa lugnet och Skorpan behövde ju en liten plats ♥
Men lite små justeringar kommer komma under veckan.
 
Vad tycks förresten? :)

Till en liten syster...

2012-11-26 09:11:19 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(2) «


 
 
Jag har ju nästan allt kvar sedan Lo föddes, massa massa fina heldressar, söta bodys och rosiga små saker men det är klart att om det skulle vara en liten syster så måste hon ju få lite av Newbies underbara serie! :)
 
 

Yummie

2012-11-26 09:08:17 Vardag
» Kommentarer(0) «


 
Gotta i helgen! :) Jordgubbar med grädde, craving!!!
 
 

Till en liten bror..

2012-11-25 21:00:22 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(1) «


 
 
Detta står väldigt högt uppe på önskelistan om vi i December får veta att det är en liten bror i magen. Allt kommer ifrån underbara Newbie - Kappahl :)
 

V.15

2012-11-25 11:14:26 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(3) «


Mamman:
Livmodern når ett par, tre cm över blygdbenet. Din midja börjar så smått att försvinna och kom ihåg att bära löst sittande kläder. Ta det lugnt och försök att varva ner, om du kan. Både du och fostret påverkas om du stressar. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite mer än vanligt, du kan också bli extra sugen på mjölk, yoghurt, choklad, glass och andra mjölkprodukter. Du kan känna av humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Några kvinnor kan känna av ligamentsmärtor: stickande, dragande smärtor från ena eller ibland båda sidorna om livmodern. Smärtorna kommer oftast när du ändrar kroppsställning - när du vänder dig i sängen eller reser dig upp från sittande ställning. Smärtorna beror på att det stramar i upphängningsapparaten till livmodern, i ligamenten.

Barnet:
Barnet är nästan 13 cm lång och vikten har fördubblats sedan förra veckan! Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och kroppen är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden. Fostrets hicka kan kännas av mamman, som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. Fostret rör på sig mycket i fostervattnet, dricker av fostervätskan och kan kissa. Hjärtat pumpar nu ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doppler antingen hos barnmorskan eller hemma (tex. via en Angel Sound).

Könsorganen är helt färdigutvecklade och man kan se om det är en flicka eller en pojke. På ultraljud kan man se könet men bara om man har tur och barnet ligger i ett gynnsamt läge. Riktigt säker kan man aldrig bli och undersökning för att konstatera kön förekommer inte.

Hur jag mår:

Precis som med Lo vid den här tiden - fantastiskt! Visst är jag lite trött typ så där hela tiden men annars är allt bara bra. Illmående försvann i v.12 denna gång också vilket jag tackar och bockar för. Denna graviditet har varit så mycket värre just då man har en annan än sig själv att ta hand om. Så jag är verkligen så himla glad att det nu känns bra att jag/vi bara kan njuta.

 

Längtar som en tok till i mellandagarna då vi ska på RUL och även kolla om det är en liten pojke el flicka i magen ♥


Namn...

2012-11-25 11:11:28 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(14) «


 

Frågor - Skorpan

2012-11-22 16:54:30 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(4) «


 
Anonym: Har du några tips för den som har kämpat länge med att bli gravid? :-)
Svar: Först och främst jag håller mina tummar att ni snart får erat efterlängtade plus! Tips är svårt.. ha mycket sex :P haha. Har ju själv inte provat något speciellt för att bli gravid, men det finns ju massa saker som tex örter mm som man kan äta. Vi har haft väldig koll på ÄL vilket både har varit bra och dåligt, det är ju bra att veta men för mig blev det nästan för mycket ibland då det var jobbigt att hela tiden vänta dessa två veckor från Mens - ÄL - BIM ...
Kram!

My: Hur kom det sig att ni ville ha så tätt? :) och hur tror ni det kommer vara att ha två så små barn? :)
Svar: Svår fråga, vi har alltid velat ha tätt och för oss kändes det så rätt att försöka skaffa ett syskon. Längtan efter ett till barn har funnits länge. Jag kommer nog känna mig otroligt otillräcklig i början, skillnaden kommer vara enorm och det kommer vara dubbelt så jobbigt men också dubbelt så underbart. Tror Lo kommer vara en jättefin storasyster! ♥

Nikita: Ska ni ta reda på kön ?? :-)
Svar: Ja, vi kollade ju när Lo låg i magen och det visade flicka, då var det mest för att jag var så himla nyfiken. Denna gång är det mest praktiskt att kolla då vi har allt om det skulle bli en till flicka.. blir det en pojke blir det att handla nytt ;)

Ida: Hur lång tid tog det för er att bli gravida andra gången? Vi försöker få syskon till vår dotter och är nu inne på femte försöket...
Svar: Skriver som jag gjorde till "Anonym" jag hoppas verkligen att ni snart får erat efterlängtade plus!! För oss tog det 5 försök, det var mycket mer påfrestande än jag trodde. Det var som jag också skrev ovanför jobbigt att sådan koll och jobbigt att man "inte får tänka på det - för då händer det inget"..du vet säkert vad jag menar! Men jag tänkte på det, dygnet runt och det gick tillslut ändå, så tappa inte hoppet!
 Kramar på er!

Emma: Vad tror ni att det blir för kön?
Svar: Har ingen som helst magkänsla, men jag mår precis som då Lo låg i magen så lite på en till flicka. Henke tror på en flicka :)

Ida: Tog de lång tid för dig att bli gravid igen? Så kul, min son är född med några dagars mellanrum från Lo bara! :)
Svar: 5 månader, så 5 försök. Jasså, så roligt :)

Mika: Vad fick er att känna er redo för ett andra barn?
Svar: Vi kände oss bara redo helt enkelt.. längtan efter ett till barn har funnit länge och vi tyckte nu att det var dags ♥
 

Skorpan i magen

2012-11-20 20:31:40 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(8) «


 

Mysfredag

2012-11-20 20:26:08 Kärlek
» Kommentarer(0) « 
En mysig fredag utan barn med fina vänner, middag på O'learys, Bio - Breaking Dawn Part 2 och mysdrinkar på Invito (alkoholfria såklart) ♥
 
 
 
 

Lo - Önskelista

2012-11-20 20:01:03 Vardag
» Kommentarer(1) «


 
 
Lego, klossar, mystält, ny inredning, bilar mm

Till Lo

2012-11-19 21:59:36 Shopping & Presenter | Lo
» Kommentarer(1) «


 
Finaste namnmössan från Mireo
 

Babyfilt

2012-11-19 21:58:06 Shopping & Presenter | Lykke
» Kommentarer(1) «


Till Skorpan i magen ♥
 

Skorpan Bf 25/5 -13

2012-11-19 21:50:00 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(1) «


Jag fick reda på att jag var gravid: 16 September 2012 ♥


Så här fick jag reda på det: Efter månader av av försök så fick vi äntligen det efterlängtade plusset, och eftersom det är så otroligt planerat så kollade vi såklart varje månad :)

Detta gjorde jag efter att ha fått beskedet: Grät lite, troddde inte det var sant. Lyckligare än någonsin.

Jag tror det kommer att bli: Jättesvårt, har ingen magkänsla.. flicka på ett sätt, mår precis som med Lo. Ja, i December hoppas vi få veta!

Det här undviker jag att äta och dricka: Jag äter det som är gott och det som går ner i magen. Såklart äter/dricker jag inte det man inte ska som gravid.

Lukter som jag inte klarade av i början:
Cigg, snus, matos, kylskpå.. fortfarande en plåga!

Första gången det rörde sig i magen: Har fått för mig att det fladdrar där inne men är inte säker ännu.

Första gången det började sparka ordentligt: -

Musik jag spelar för bebisen i magen: Allt ♥

Magen började synas: V.14 alltså denna vecka.

Såhär kände jag vid ultraljudet: Vi var på ett tidigt UL i V.10 - jättemysigt.

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: -

De första mammakläderna var: Har tagit fram det lilla jag hade från Lo, byxorna används flitigt.

Mina favoritmammakläder: Byxorna.

                                                                                       

Ni är fantastiska <3

2012-11-17 16:24:55 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tack så himla mycket för alla underbart fina kommertarer och lyckoönskiningar!! Hjärtat är kokhett av lycka
Känslorna är helt överflödiga och jag känner mig som jordens lyckligaste
 
Imorgon kommer en massa nytt och lite roliga listor att jämnföra med då Lo låg i magen. Ska också sätta igång en liten gissninglek om vilket kön det kan vara där inne, otroligt spännande :) Namn och massa massa mer
 
Nu ska vi göra oss klara för 70-års kalas :)
 
STOR BAMSE KRAM TILL ER

4 = Våran Lycka

2012-11-16 12:51:00 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(27) «


 
En bild säger mer än tusen ord ♥
 
Äntligen kan även vi skrika ut våran lycka, i maj blir vi fyra
Lo blir storasyster, jag och Henke blir 2barnsföräldrar. Känslorna är enorma och vi kunde inte vara gladare! Att vi ännu en gång får äran att bära ett barn och att bli föräldrar till ännu en liten Skorpa är helt fantastiskt :)
 
Såklart ska ni även denna gång får dela våran glädje :) Under helgen kommer bloggen bli nya och fräsch, och Skorpan kommer få en egen liten kategori ♥

Prinsessan!

2012-11-14 19:24:01 Lo 1-2 år
» Kommentarer(7) «


 
 
 
Igår busade vi gärnet hemma då jag var ledig ♥ Dessa söta bilder lyckades jag få på Lo :) hihi
Och vad gäller fotografering så är det äntligen dags imorgon att fota dagisbilder :) Spännande! Kan dock inte bestämma mig för om hon ska jeansklänning eller en vit/blommig.. hihi dagens ilandsproblem ;)
 

Frullis

2012-11-14 19:20:46 Vardag
» Kommentarer(0) «
 
 

Lax

2012-11-13 14:03:59 Mat & Bakning
» Kommentarer(0) «


 
Vi gillar lax här hemma ;)
 

17 Månader

2012-11-13 11:44:32 Lo 1-2 år
» Kommentarer(3) «


I Lördags blev vårat hjärta 17 månader, en månad kvar och sedan har du funnits hos oss i hela 1½ år ♥ Bästa tiden i mitt liv. Tack älskade lilla hjärta för att du är du och för att vi får vara dina föräldrar ♥

 
 
11 Juni 2011 ♥ Nu och föralltid.

Farsdag

2012-11-13 11:25:07 Kärlek
» Kommentarer(0) «


 
 
Trots all smärta och orättvisa i helgen så har vi såklart firat farsdag ♥ Jag lever ju med jorden finaste man och tillsammans har vi skapat det underbaraste som finns.
Henrik är verkligen en helt fantastisk pappa, ord kan inte beskriva kärleken mellan dem. Så otroligt lyckligt lottad att få dela livet med Lo och Henrik ♥
 
Vi åt iaf en god farsdags frukost, sedan på em så kollade vi på Små Kronorna som spelade mot Ryssland här i Sundsvall, jätteroligt att se och det var en bra match som Sverige vann. Lo skötte sig jättebra dessutom :) hihi
 

Änglar

2012-11-12 19:27:52 Kärlek
» Kommentarer(1) «


 
 
En fruktansvärd helg har vi upplevt. Vi har förlorat två otroligt fina människor.
Henkes mormor, Mona-Lisa gick bort i lördags. Sorgen är enorm. Vi är glada att Mona-Lisa fick somna in utan smärta och är nu hos sin älskade man i himlen ♥
 
Sedan hände det ofattbara, min fina fina vän Jennifer förlorade sin lillasyster. På lördagen lämnade även hon oss och smärtan som jag känner för Jennifer och hennes familj & såklart alla andra nära och kära är enorm ♥
 
Finner inga ord som kan förklara, livet är så orättvist och så fruktansvärt. Jag är tom i hela kroppen.
Ta hand om er alla och era nära
Så älskade, så saknade.
 
 
Jennifers egna ord

 
Henkes syster egna ord
 

Bruksvallarna

2012-11-06 18:44:29 Foto
» Kommentarer(3) «


 
 

 
 

Underbar dag

2012-11-06 18:38:22 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag äntligen fick vi återse våra älskade vänner ifrån Skåne ♥ Jag och Lo mötte upp Sofie & Leah på stan runt tolvtiden. Först en lunch för oss vuxna och sedan för kidsen. Massa prat och mys, och lite shopping!
Leah har blivit så himla duktig på att prata och det är så kul att se skillnaden på dem.. och de tjuriga likheterna ;) hihi Och Sofies mage har blivit så fin och alldelens perfekt stor ♥ Längtar så tills vi får träffa den nya familjemedlemen som är beräknad i Januari!
 
Förhoppningsvis hinner vi se dem igen, bjöd hit dem på middag på torsdag som jag hoppas dem har ork och tid för ♥ Älskade vänner, varför ska det vara 100 mil mellan oss!?
 
 

Lo busar i snön

2012-11-05 15:28:16 Lo 1-2 år
» Kommentarer(2) « 
 

Hamra - Fjällen

2012-11-05 15:25:36 Vardag
» Kommentarer(2) «


Hej fina!
Vi åkte till fjällen och tack till mig själv som gjorde det. Mitt huvud är som nytt och jag känner mig laddad med ny härlig energi ♥
Lite mer vinter var det allt i Hamra, och vi kunde vara ute och leka i snön och äta gott på kvällen. Jättemysigt och så behövligt. Lo är piggare hon med, bara den jäkla hostan kvar men annars så.
 
Denna vecka blir garanterat underbar, Bästa Sofie & Leah är hemma och hälsar på och faster Madde kommer även hon denna vecka. Mera mys och massa bus alltså ♥
 
Eftersom jag känner att tröttheten börjar vända lite och huvudet känns bättre så tänkte jag mig en liten nystart. Det vill säga ny design bla så att jag kan börja om på nytt för att inspireras och inspirera såklart! :) Denna kommer komma upp under veckans gång, håller på att finslipa och ska imorgon fota lite vintrigare bilder på Lo!
 

 

Diamonds

2012-11-01 09:40:57 Vardag
» Kommentarer(1) «


 

Hängiga

2012-11-01 08:35:57 Vardag
» Kommentarer(1) «


Lo är tokförkyld och mitt huvud är som vanligt skit. Lo har sovit så otroligt dåligt denna vecka. Snoret verkar inte ta slut och hon har gnällt över halsen.
Jag däremot vaknar varje morgon med huvudvärk och somnar av smärta vid 19.00 varje kväll. Har ännu en gång pratat med läkaren och hoppas att detta snart får en lösning.
 
Så vila för oss båda, därav inget jobb el dagis idag.
 
Vi hade planer på att fara till Fjällen denna helg vilket jag hoppas vi kan, lugnet i Hamra vore inte helt fel! dessutom får vi massa hjälp med Lo och lite extra avkoppling ♥ ja vi får se!