V.21 Lillasyster

2013-01-10 11:06:56 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(5) «


Bebis:
Barnet är ca 24-27 cm lång från hjässa till fot och väger ca 400 g. Bebisens vikt ökar nu med ca 70 g om dagen. Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött- om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik. Spela gärna låtar om och om igen så lär sig barnet att känna igen de låtarna. Börja prata med barnet.


Mamma:

Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln. Magen syns väl. Illamåendet och tröttheten har gått över. I Sverige brukar barnmorskorna rekommendera ett extra järntillskott från mitten av graviditeten på 60-100 mg/dag. Det beror på att, även om du äter bra mat finns det risk för att du inte kan täcka det ökade järnbehovet, utan att tära på reserverna - och de kan behövas i samband med förlossning och amning.

Barnet växer och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion. Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage. Många kvinnor börjar nu känna sig varma, vilket är helt naturligt eftersom sköldkörteln är mer aktiv och ämnesomsättningen är 20 procent högre än annars. På nätterna svettas många för att kyla ner kroppen. Det är viktigt att dricka mycket vatten.

Hur jag mår: Jättebra, känner mig pigg!Lillasysters sparkar blir fler och hårdare varje dag och man märker att hon inte gillar då jag sitter ihop kurat. Upplever att jag är mindre denna gång om jag gämför med veckan och hur magen såg ut med Lo. Magen kom tidigare denna gång, men det känns mest som lite extra hull och just för att det redan är uttöjt där inne. Upplever inte att magen är lika hård, men det kan ju såklart skilja. ♥ Längtan efter lillasyster blir större och större och vi längtar sååå sjukt mycket, nu känns det liksom som att vi har kommit en bit och bara har det roliga kvar!

 

Vi har hittat ett namn också ihih,sååå himla roligt! Kommer passa Lillayster perfekt ♥


Kommentarer
Postat av: Carolin

Vad för namn ? :)

Svar: Vi håller det hemligt ett tag till :) Hur går det för er?Theo och Millijohn & Viggo?
Theo och Millijohn & Nova?
Theo och Millijohn & Lova?

:)
Linnéa & Lo

2013-01-10 @ 11:25:44
URL: http://mirimee.blogg.se
Postat av: Photography by Lovelyeverafter

Hej finis! Länge sedan jag kolla in här, eller kollade bloggar rent allmänt! Så roligt att ni ska få ett syskon, stort grattis! :D

Såg att du har instagram, så jag har addat dig där :) Kram på er! <3

2013-01-10 @ 13:08:29
URL: http://www.lovelyeverafter.blogg.se
Postat av: Jennie med lilla Lilly

Spännande att ni kommit överens om namn! :) Vi velar fortfarande mellan 3 st till vår lillasyster.

Svar: Vilka namn har ni nu då? :D hihi
Linnéa & Lo

2013-01-10 @ 17:06:29
Postat av: Jennie med lilla Lilly

Det står mellan Meja, Lykke & Juni nu! :)

2013-01-10 @ 20:18:36
Postat av: Anneli

Grattis igen! Vad roligt att ni ska få en liten lilla syster i familjen. :) Jag längtar redan efter ett litet syskon till våran Maijas som fyllde 2 nu i december :)

2013-01-10 @ 21:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback