V.41 Lillasyster

2013-05-30 12:45:07 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(1) «


Bebisen:

Även om du nu räknat med att barnet skulle befinna sig i dina armar just nu så är det själv omedvetet om detta och ligger antagligen mysigt och glatt kvar där inne. Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen, förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid. Om inte nu, så via igångsättning om två veckor. Men det är inte så vanligt.


Mamman:

Detta hade du antagligen inte väntat dig. Vissa mammor får före beräknad förlossning men många får vänta ytterligare några veckor. Anledningen är för det mesta att man räknat fel på ultraljudet. Försök att använda den oväntade tiden till att vila så mycket du kan. Om det är till någon tröst så föds ca 97 % av alla kvinnor har före 42:a veckans sista dag.


Är du förvånad över att bebisen inte har kommit ännu? Var inte det. Det är vanligt, speciellt bland förstföderskor, att man föder 4 dagar efter beräknat förlossningsdatum. Kom ihåg att det beräknade förlossningsdatumet är en uppskattning, inte ett faktum.


Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge även om det är väldigt jobbigt just nu. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning.


När du gått cirka 41 veckor bokar din barnmorska in dig på igångsättning på den förlossningsklinik där du planerar att föda. I vissa fall får du även gå på en överburenhetskontroll. Då görs en bedömning om, när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång. Igångsättning av förlossningen sker senast i graviditetsvecka 42 plus noll i Stockholms län (jag bor i Västernorrlandslän så är kanske annat här..). Det finns olika metoder för att sätta igång förlossningsförloppet.

 

Hur mår jag:

No words. Försöker göra det bästa av situationen, tur att vädret är bra. BM imorgon, då hoppas jag på en riktigt hinnsvepning och så ska vi boka igångsättning. I helgen tar jag trapporna upp på norra + att jag ska vräka ananas! Allt som kan göras, ska göras.

Kommentarer
Postat av: loveinrewind

haha jag vet inte varför, men jag hade för mig att du hade fött idag .. hehe

Svar: Nope, tyvärr... haha
Linnéa & Lo

2013-05-30 @ 19:26:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback