V.15

2012-11-25 11:14:26 Lykke i magen ♥
» Kommentarer(3) «


Mamman:
Livmodern når ett par, tre cm över blygdbenet. Din midja börjar så smått att försvinna och kom ihåg att bära löst sittande kläder. Ta det lugnt och försök att varva ner, om du kan. Både du och fostret påverkas om du stressar. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite mer än vanligt, du kan också bli extra sugen på mjölk, yoghurt, choklad, glass och andra mjölkprodukter. Du kan känna av humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Några kvinnor kan känna av ligamentsmärtor: stickande, dragande smärtor från ena eller ibland båda sidorna om livmodern. Smärtorna kommer oftast när du ändrar kroppsställning - när du vänder dig i sängen eller reser dig upp från sittande ställning. Smärtorna beror på att det stramar i upphängningsapparaten till livmodern, i ligamenten.

Barnet:
Barnet är nästan 13 cm lång och vikten har fördubblats sedan förra veckan! Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och kroppen är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden. Fostrets hicka kan kännas av mamman, som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. Fostret rör på sig mycket i fostervattnet, dricker av fostervätskan och kan kissa. Hjärtat pumpar nu ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doppler antingen hos barnmorskan eller hemma (tex. via en Angel Sound).

Könsorganen är helt färdigutvecklade och man kan se om det är en flicka eller en pojke. På ultraljud kan man se könet men bara om man har tur och barnet ligger i ett gynnsamt läge. Riktigt säker kan man aldrig bli och undersökning för att konstatera kön förekommer inte.

Hur jag mår:

Precis som med Lo vid den här tiden - fantastiskt! Visst är jag lite trött typ så där hela tiden men annars är allt bara bra. Illmående försvann i v.12 denna gång också vilket jag tackar och bockar för. Denna graviditet har varit så mycket värre just då man har en annan än sig själv att ta hand om. Så jag är verkligen så himla glad att det nu känns bra att jag/vi bara kan njuta.

 

Längtar som en tok till i mellandagarna då vi ska på RUL och även kolla om det är en liten pojke el flicka i magen ♥


Kommentarer
Postat av: klara

Spännande! :)
Vi ska på RUL den 7/1 ! Längtar :)
Vad tror du att det är då?

Svar: Åhh så roligt! :) Jag tror på en till flicka, fast ändå inte :P haha Mår precis lika som med Lo så därav flicka.. men jag har ingen magkänsla alls! :P
Linnéa & Lo

2012-11-25 @ 12:12:19
URL: http://kmv.blogg.se
Postat av: klara

Okej spännande då :)
Jag tror vi får en pojke! Men har ju igentligen inegn aning:P

Svar: Så spännande :D Ja himla svårt det där.. och ändå har man 50% chans att gissa rätt ;)
Linnéa & Lo

2012-11-25 @ 13:31:48
URL: http://kmv.blogg.se
Postat av: My

Magbild!! :)

Svar: Haha, kommer :P ska försöka fota imorgon! :)
Linnéa & Lo

2012-11-25 @ 17:03:46
URL: http://www.unwake.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback