V.35

2011-04-22 13:37:02 Lo i magen ♥
» Kommentarer(0) «


Bebisen:

I vecka 35 är medelkroppslängden ca 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är ungefär 2700 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Bebisen ökar med 220-340 gram varje vecka fram till förlossningen, bebisen blir nu dock inte så mycket längre. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare.

Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar oftast på moderns blygdben.


Mamman:

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart, om några veckor, sjunka ned lite. Det komme göra att det blir lättare att äta och att andas. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova. Troligtvis börjar det bli jobbigare och mer otympligt att gå nu. Vila så ofta du kan, försök att inte ta ut dig.

Om du vill förbereda dig kan du redan nu köpa amnings-bh och kanske några bra amningskläder, det kan vara skönt att ha hemma. Hela din kropp är inställd på förlossningen nu och magen kan plötsligt dra ihop sig och bli alldeles spänd.


Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan. När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker, tex; blöjor, babyolja, termometer ect. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

 

Hur mår jag:

Som tidigare mår jag bra, klart det märks att det börjar närma sig.. v.35 nu liksom! vad hände med tiden! Grymt underbart att det inte är så långt kvar iaf! ♥ Har inte vägt mig den senaste veckan och nu skiter jag faktiskt helt i om jag nu är + 10! Fasen det ligger ju en underbar liten bebis i magen! Foglossning och förvärkar men inte så farligt. Magen är hård och spänd som en "nära att spricka" fotboll! hihi

Nu hoppas jag (vi) att resterande veckor av graviditeten går bra och smidigt och att vi mycket snart får trägga vårat lilla mirakel! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback